July 7, 2011

Sikap pemandu bas...

Assalamualaikum :)

hari ni nk brcerita ckit psl sikap2 pemandu bas yg ade kt kL ni..pg td sy g keje nek bas...tp bukan bas rapid ni...ade la 1 sykt bas ni..xnk la mention nme..kang xpsl2 kne saman plak an..hehe...

sy duk kt tmpt duduk yg agak depan...bleh dgr sbjik2 pe yg pemandu bas 2 ckp..bile bas rapid ni lalu je,die maki hamun,sumpah seranah..katenye sume kakitgn sykt rapid kL ni sume sombong2..pd pndpt sy,xpatut la driver bas ni ckp mcm 2...dh la melayu...xke pelik brperangai mcm 2 dlm bas? abes sume org dgr..xmalu ke? kne la jge adab sbg org melayu..peringatan utk kite brsame yer.. :)

pas 2 time nk blk keje,bas ni jgk yg smpy dulu dr bas rapid...then,aku nek je la...duk bhgn dpn jgk...yg ni len ckit mcm kes yg atas td...kali ni,cara pemanduannye...mak aiii! mcm org mabuk je bwk...melelong2..pas 2 drive smbil ckp telefon la,usha2 awek la..adoyaii,dlm ati ni,beristigfar je byk2...xnk sesuatu yg buruk trjadi...dh name pun tgh drive,drive la elok2 kn...dlm bas ni bukan die sorg je yg ade,rmai lg kot penumpang lain yg ade...jagela kselamatan kitorg gk..

tp bg sy la kan,bas rapid kl tetap dihati..even kdg2 bas lmbat,tmpt duduk xbyk,tp pemandunye bwk bas 2 dgn penuh brhemah..teliti..xde la melelong2 mcm bas yg td 2...keadaan dlm bas 2 pun selesa je,ade air cond plak 2...so,syabas kpd rapid kL.. :D