January 21, 2013

Lunch Dim Sum di Quality Hotel

 Assalamualaikum :)

lama sungguh tak terjah blog ni..takde cite yang menarik nak tulis kat sini..tapi post kali ni pun takde la best mane pun kan..just nak share tempat makan yang saya pegi hari tu je :)

jumaat yang lepas,bos ajak lunch makan dim sum dekat quality hotel..saya pun "alamak,benda ape dim sum tu" bos pun bersungguh-sungguh ajak, suruh saya try macam mana rasa dim sum tu..saya pun ok je la kan..dengan harapan dim sum itu sedap dan boleh masuk ke dalam tekak ni dengan jayanya..

kat office ni,kalau lunch hour pukul 12.30tgh - 1.30tgh..tapi hari tu,pukul 12.15tgh kitorang dah kuar ofis..pegi naik teksi je,kalau nak naik lrt pun boleh tapi nak kena jalan kaki la sikit..disebabkan kami semua malas nak berjalan,so,naik teksi je la sampai ke Quality Hotel..hotel ni terletak bertentangan dengan medan mara dekat jalan tar tu..



ini first time saya menjejakkan kaki ke sini tapi tidak untuk staff lain..diorang dah banyak kali datang sini..



 
restaurant ni dah disahkan halal..kalau tak percaya,boleh zoom in frame yg tergantung tu..

 



 

makanan pertama yang saya ambil is fried noodles..rasa? ada rasa sayur disitu dan 100% tak sama rasa macam mee goreng yang selalu kita makan..

yang atas tu fruit cocktail..dalam tu ada laici,betik & nenas..



yang kat atas ni pulak bubur..dalam bubur ni ada telur & ayam..rasa? tak sedap sangat..biasa-biasa je..




ha yang kat atas ni la namanya dim sum..dimasak menggunakan kaedah stim..ada macam-macam jenis..saya hanya makan 2 jenis saja..why? sebab tak boleh masuk tekak! rasa macam nak termuntah..nampak sangat makanan ala-ala chinese ni bukan selera saya.




 yang ni pulak tat telur & popia goreng..ha yang ni boleh tahan lagi..masuk jugak la tekak..yang dim sum tu semua,out.




yang atas ni pulak tembikai susu ad cheese cake..kek ni jugak la yang menjadi penyelamat..rasa macam ni je la yang paling sedap untuk saya.



 

lastly,pau berinti kacang merah..yang ni jugak sedap..

kesimpulannya, saya tak suka makan dim sum..cannot go! tapi untuk penggemar dim sum ni,maybe sedap kot untuk diorang..saya tak boleh nak komen dim sum ni rasa sedap atau tak because i'm not a dim sum lover.. :)

 

No comments :

Post a Comment