May 14, 2013

Dinner di Manhattan Fish Market,Sogo

 Assalamualaikum :)

Jumaat yang lepas, bos belanja makan..heee..
makan kat mane?
The Manhattan Fish Market
dekat sogo je..senang..dekat ngan office, dekat ngan Lrt..

maka lepas office hour pukul 5 petang, bergerak lah kami ke sogo..actually this is my first time makan kat sini..sebelum ni tengok orang je makan..nak p makan sendiri, tak reti nak order..ngeh3..plus takot tak sedap..dah membazir kat situ kannn..tapi kalau orang yang belanja,lain cerita..hehe

sampai sampai je terus cari tempat..masa tu kitorang pegi 5 orang ..ofismate..company kecik, staf pun sikit..kalau ramai, kopak la bos nak belanja semua orang kan..jenuh pikir 2 kali nak belanja ke tak.kikikiki

oh,diingatkan entri ini akan penuh dengan gambar..selamat terliur! ;p

meh nak cerita satu satu pasal menu kat sini ye..



ni semua menu-menu yang ada kat sini..semuanya berasaskan makanan laut..takkan nak jual ayam pulak kann..dah sah-sah nama kedai pun fish..harga punn boleh tahannnn!




 

 Feeesh 'n Cheeese ni,dia punya cheese memang mabeless!


 saya makan yang ni..boleh pilih sama ada nak ikan Dory atau Cherry Snipper..
ambik set Lite dah cukup..terlebih kenyang..
portion ikan takla besar mana..
harga RM15.50



 
pastu saya amik set yang ni plak..
kena tanya dulu soup of the day ape untuk hari tersebut..
bila orang tu kata mushroom soup,terus on!

 






 tetiba orang tu kata mushroom soup dah habes..the dia gantikan dengan yang kat bawah ni.

 nama dia seafood cheddar..1st time makan..
rasa? boleh laaaa..
tapi makan tak habis pun..



 air pepsi je..







makanan dah sampai!





 yang atas ni ofismate yang order..
Fried Calamari..
yang ni bukan ikan tapi sotong..
rasa? sedapp :)
harga RM 9.90



 yang ni pulak bos order..
Crispy Whitebait
macam ikan bilis tapi bukan..
rasa? not my taste..
harga RM11.90




 yang ni pun bos yang order..
Salmon Penne..
rasa? sedappp dapp dapp ;)
harga tak sure..hehe



Alhamdulillah..habis..tapi jangan tanya kenapa tak makan sayur sayuran tu..
menu ni sedap kalau makan time panas panas..
kalau dah sejuk,rasa muak pun ada..
so,kena la makan laju laju..hehe



thank you bos belanja makan..lain kali boleh belanja lagi..hehe

1 comment :