September 25, 2013

A'Famosa Resort - Water World

Assalamualaikum :)

Seperti yang dijanjikan..kali ni nak share pasal Water Theme Park yang aku pegi kat A'Famosa Resort haritu..

 

Kitorang bertolak dari kL dalam pukul 9..pastu berhenti breakfast kat RnR Seremban..dalam pukul 12 kitorang sampai water world..turun je dari kereta, aku orang yang jalan paling depan..nampak sangat eksaited kan..yela..lama giler aku tak pegi tempat-tempat macam ni..




 tengok la betapa eksaitednya aku..nasib ofismate bawak kamera..boleh la aku posing..hahaha



 harga tiket ni berbeza taw ikut hari..kalau pegi weekdays, murah la sikit..weekend memang  mahal sebab diorang kan buat bisnes..confirm orang ramai datang masa weekend..diorang pun apa lagi, naik la harga kan..kitorang pergi hari sabtu dan ambik set sekali dengan lunch = RM41..kalau tak ambik lunch = RM40..so, lebih baik korang ambik sekali dengan lunch..diorang siap bagi makan nasi..sedap tu tak la sedap sangat..tapi boleh la masuk tekak dan hilangkan rasa lapar lepas penant-penat main air kan..


kertas yg aku pegang tu, nanti kenapa pakai kat tangan..macam pakai gelang..menunjukkan yang kita dah bayar tiket masuk..


 masuk je ikut entrance, akan ada sorang photographer berdiri kat situ dan dia akan offer ambik gambar kita..tapi kena pakai kamera diorang jela..nanti dah lepas main, masa korang nak balik, gambar korang dah siap print..tinggal nak bayar je ..RM18..pandai betul diorang ni buat duit T_T


 ni tempat-tempat yang boleh korang main..
pelampung kena sewa ye tuan-tuan dan puan-puan..loker pun sama..

Single Tube = RM8 + deposit RM8
Double Tube = RM10 + deposit RM10

Loker besar = RM12 (sekali bukak je)
Loker kecik = RM5 kotttt (tak ingat)


Disebabkan loker boleh bukak sekali je, dan kitorang semua main air, maka takde sape yang boleh pegang kamera..so, kamera tersimpan dalam loker..masa nak balik je baru kitorang ambik gambar sikit-sikit..




Kitorang tangkap gambar pun dekat kids pool..pas habis tangkap gambar, terus g tukar baju..pastu balik check in hotel..merehatkan badan..sebab malam tu ada aktiviti lain pulak..next entri okeh !

September 20, 2013

A'Famosa Resort - Condo D'Savoy

Assalamualaikum :)

Minggu lepas, aku dengan officemate pegi bercuti..bercuti sangat kannn..tapi dalam Malaysia je la..tak mampu lagi aku nak p oversea..memandangkan hari isnin tu cuti umum sempena hari Malaysia, maka kami mengambil keputusan untuk pegi jalan-jalan..bukan aku yang bagi cadangan, tapi bos aku yang ajak..yang aku ni pulak jenis orang yang jarang pergi holiday, so aku ikutkan aje plan diorang..Maka sampai la kami di A'Famosa Resort, Melaka.

Masa mula-mula sampai, kitorang pergi main main air kat water theme park dulu..tapi gambar kat situ belum transfer dari kamera lagi..dengan ini,aku cerita pasal tempat yang kitorang menginap dulu la eh..yang lain-lain tunggu next entri okeh..

Sebelum nak datang sini, kitorang google dulu hotel mana yang kitorang boleh tido tapi semua dah penuh..oh, kitorang datang 5 orang taw..google punya google, akhirnya bos pun terjumpa la pakej kondo + tiket safari + tiket cowboy town..kami share duit 5 orang..so, sorang kena bayar RM160..ok la tu kan daripada takde bilik langsung..pastu terus booked..

Kepada family yang nak datang bercuti, disarankan ambik la kondo ni..sangat selesa, luas..kalau yang datang tu ramai, boleh bawak toto sendiri..jimat!

 kitorang dapat bilik tingkat 21..tinggi gila..nasib aku duk rumah flat..takde la gayat mane..


 Yang ni ruang tamu.

Channel tv yang ada..untuk peminat korea, jangan risau..channel KBS pun ade..


Makanan yang alcekik aldarah..giler ke nasi goreng kampung sampai RM20.00 ++? baik pegi beli dekat gerai makan tepi jalan tuh..


Ada ruang balkoni.


 Ruang makan.


 Bilik tidur pertama..ada 2 katil single..aku tido bilik ni dengan kak as..


 Yang ni master bedroom..2 katil besar..kalau korang nak tambah tidur atas lantai pun boleh..tapi bawak toto sendiri..kat bilik ni pun ada bilik air..


 siap ada bathtab lagi..tapi kitorang tak guna pun..mandi pakai shower je..tapi air slow melow je T_T


 yang ni bilik air kedua..




 dalam peti ais tu kosong..korang jangan mengharap akan ada makanan yang banyak dalam tu..





 Subhanallah..view dari tingkat 21 ni sangat cantik!


 swimming pool pun ada jugak..




Tunggu next entri pasal water theme park okay!
Stay tuned :)