November 25, 2016

Maafkan saya

Walaupun sebelum ni banyak kali aku dah cakap, tapi aku still nak cakap lagi..
Ampun maaf dipinta, dari hujung rambut hingga ke hujung kaki..
Andai ada salah dan silap, harap dimaafkan..
Harap tiada dendam antara kita..
Jika ada, please tell me personally..
Jika aku ada berhutang apa-apa, halalkan lah..tapi kalau tak boleh nak halalkan, again, ask me personally..
Im here..

Ya, aku tak mampu nak minta maaf secara personally, atas sebab-sebab yang tertentu..yang kalian sendiri tahu sebabnya..

Sekali lagi, ikhlas luhur dari hati, aku minta maaf di atas segala perbuatan aku yang mungkin kurang menyenangkan kalian..aku minta maaf dunia akhirat..
Diharap kalian tidak menuntut apa-apa lagi dari aku di padang masyhar nanti..
Harap ukhuwah yang selama ini terjalin antara kita, diberkati olehNya..aminnn 

Semoga kita semua diampunkan dosa oleh Yang Maha Pengampun..
Dan dapat menikmati syurga diakhirat kelak.. 
amin......

November 10, 2016

Tak Suka Tak Apa

Masa on the way balik dari kerja, telinga sumbat earphone..tiba-tiba keluar lagu Gmie Screen nyanyi..terasa macam kena dengan diri sendiri.. setepek kena kat dahi..
============================
Jikalau orang tak suka tak apa,
Tapi janganlah kau mengata,
Sudah menjadi adat di dunia,
Ada rupa dan berharta orang suka..

Jikalau orang tak suka tak apa,
Biarlah ku mengundur diri,
Mungkin kau rasa aku tak sepadan,
Dengan dirimu..

Ku sedar diri ini,
Aku hanyalah insan biasa,
Tapi aku ada harga diri..

Walaupun terguris hati ini, 
Hingga menitis air mata,
Namun semua ya tak bererti bagimu..

Waktu orang suka semua indah..
Waktu dah tak suka oh ada ada saja..
Sukarnya nak ku temui cinta yang sejati dan bahagia..

Jikalau orang tak suka tak apa,
Tuhan masih menyayangiku,
Moga suatu hari akan tiba,
Jodoh buatku dengan insan,
Yang ikhlas cintanya..

November 5, 2016

Tersiksa

Sehingga kini aku masih sendiri..
Menempuh kedukaan ini..
Sesal tiada terperi..
Terlindung di balik gerimis..
Sepi terus menyepi..

Maafkan aku bukannya ku tak mahu..
Aku tak sanggup terluka..
Andainya ia takdir dari yang Esa..
Ku terima seadanya..

Bukannya mudah untukku melupakan..
Semua yang terjadi..
Aku bagaikan batu mainan yang kau singkirkan..
Berlindung di balik tangisan..
Sepi meratapi sepi..

Aku kan tetap menyintaimu..
Sampai tiba masa..

November 4, 2016

Maybe diam lebih baik?

Lama rasanya tak menulis..
Tak tahu apa nak tulis..
Tiada apa yang menarik dalam hidup aku untuk dikongsikan bersama..
Kalau membebel banyak-banyak kat sini pun, bukan ada siapa yang peduli..
So, lebih baik diam je..
Disamping, aku cuba untuk jaga hati semua orang..
Jaga hati supaya kata-kata aku tak mengguris hati sesiapa..
Maaf andai ada hati yang terguris luka dengan kata-kata aku..